.:  domov        .:  članstvo        .:  klub motoristov        :.  karting :.  
zgodovina
Ob ustanovitvi leta 1960, si je AMD-Moste zadalo nalogo razvijanja avto moto športa. V organizaciji AMD-Moste je bilo več vrst dirk od cestno hitrostnih, motociklističnih in avtomobilističnih, do karting dirk v katerem tekmujemo še danes.
Naši vozniki - tekmovalci so ime AMD-Moste ponesli širom Evrope in nekdanje Jugoslavije. Osvojili so 23 naslovov državnih in 11 republiških prvakov ter dobili preko 420 pokalov in priznanj, kateri se nahajajo v vitrinah društva.
Do sedaj je bilo v organizaciji AMD organiziranih 39 dirk za državno prvenstvo, od tega tudi 29 dirk za nagrado mesta Ljubljana.
Med našimi vozniki tekmovalci je 5 takšnih, ki so osvojili trikrat državno prvenstvi in si s tem zaslužili priznanje "Zlato čelado".
Tudi pri organiziranju športnih prireditev nismo zaostajali, kajti do sedaj smo bili organizatorji 113 dirk in sicer:

- 7 spretnostnih avtomobilskih in motornih voženj
- 4 cestno hitrostne dirke
- 4 moto kros dirke
- 1 moto bal
- 27 nacionalnih karting dirk
- 38 mednarodnih karting dirk
- 29 dirk za nagrado mesta Ljubljana
- 1 evropsko prvenstvo
- 2 dirki za tekmovanje treh dežel.

Vse so bile v redu izpeljane, za to je poskrbel team športnih funkcionarjev, ki ga redno strokovno usposabljamo, pa tudi pomlajujemo.
Težave mimo katerih pa tudi danes ne moremo in ne smemo je skrb za ustrezen poligon - dirkališče, do katerega pa mestne oblasti nimajo razumevanja.
tekmovanja
... urnik tekmovanj (rubrika DP + PP Karting)
... rezultati
šport
... šport v AMZS

AMD MOSTE, Ul. Jana Husa 1a, 1000 Ljubljana, 01/520-14-70